Onze zaaigids 2014-2015 is beschikbaar vanaf eind oktober...
Vraag uw exemplaar aan!


Doorblader hier onze gids 2014 digitaal!
Onze gids
in uw bus?

Oude gewassen (vergeten groenten) (24)
enkel in stock
    
nieuw
    
excellent
Product 1-10 van 24
Toon:
Sorteer:
12
 
Donkerrode biet met donker purperrood blad en de volle, ouderwets zoete smaak.
195

2
 
Italiaanse groente die zowel rauw als gekookt (gestoofd) kan worden gegeten. Zowel blad als stengel zijn bruikbaar.
195

9
 
Een oud ras uit de 19e eeuw. Middelmaat. Oogstbaar 60 dagen na uitplanten.
150

2
 
Van oudsher gebruikt in het Italiaanse slamengsel MISTICANZA (diverse in het wild verzamelde bladsoorten). Ook de bloemen zijn eetbaar. Kan het jaarrond geteeld worden.
195

1
 
Een zich fors ontwikkelende plant, tot 1 m hoog, verwant aan de distel, en dus ook aan de artisjok. Wordt vooral gewaardeerd om de prachtige grote bloemhoofden, maar ook als groente kan kardoen in het najaar voor afwisseling in het menu zorgen. De bladeren worden in dit geval samengebonden en met stro afgedekt om te bleken. De stelen zijn eetbaar. Zaaien: maart/april onder glas als geteeld wordt om de bloemen. Eind april/mei in vollegrond, uitplanten na 15 mei op 80x80 cm.
130

1
 
Zéér oude groentesoort. Een zoete losse bladkool met dicht hart en grote bladeren, vooral gebruikt in soepen. Zeer bijzondere smaak. In Portugal wordt dit gewas rond Kerstmis als delicatesse opgediend. Zaaien in vollegrond vanaf maart tot eind mei. Oogst vanaf september tot de vorst invalt.
225

 
Lekker in soep en wokgerechten maar ook schitterend in de siertuin. Boerenkool met lang, tongvormig, donker blauwgroen blad.
150

 
Een malse gele kool met zéér zachte smaak, puntig van vorm. Niet te lang laten koken.
195

 
Van oorsprong een Duitse spitskool met zware zeer spitse en vaste kroppen met een erg fijne structuur. De kolen kunnen een gewicht bereiken van 7 à 8 kg. Opvallend fijne smaak; geschikt voor zowel zuurkoolbereiding als voor de gewone bereidingen.
150

6
 
Goed geschikt voor teelt in volle grond. Iets sterkere smaak en de vrucht is minder waterig.
295

Pagina's: 1 2 3
(24 items)